Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Vlad Napichovač Vám asi neunikne. Co tak ale šáhnout přímo do Bible - když už jsme u těch genocid? Pokud si pamatuji tak krále Saula vyslal prorok Samuel proti nepřátelům s úkolem vybít všechno živé, muže, ženy, děti i všechen dobytek. Saul s vybitím lidí (totální genocidou) neměl žádný problém, vyhubil i špatná zvířata, ale ty lepší si ponechal jako kořist. To stačilo Samuelovi aby na něj zanevřel, odvolal boží pomoc a někde vyhrabal Davida. Dvojka Saul a Samuel  museli být ještě daleko větší řízci než byl Bill dobyvatel

1 0
možnosti
FK

Děkuji mnohokrát za tip, je to vážně dobré! Bohužel se zaměřuji na středověk, tak ještě uvidím, jak to udělat. A co se starého dobrého Vlada týče, zkusím kolem něj rozptýlit pár legend (a pár možná přidat :-)).

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
*1990. Začínající spisovatel a končící student historie na UK, překladatel, vášnivý turista.
Autor historické detektivky DESPOTA (knižně 2011, můžete zdarma stáhnout na www.despota.info), historického románu ORDÁL (vydal Vyšehrad, X/2012 - vice informací o knize najdete na stránkách www.ordal.cz) a pohádky na pokračování pro zlobivé děti KOCOUR, PES A SIROTEK (na stránkách autora) včetně rozhlasové verze v mp3).