Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Poslední novoroční projev prezidenta republiky

Klíčový text českého prezidenta unikl na veřejnost. Podle interních zdrojů jej pečlivě připravoval několik posledních let. Obsahuje vlastní prezidentovy poznámky i krátké připomínky jeho nejbližších spolupracovníků.

Prezident Klaus se zlobí, že jeho projev unikl na veřejnost.

Vážení a milí spoluobčané – záměrně neříkám spoluobčanky, to by bylo opravdu pokrytecké (Razantně stisknout rty, zavrtět hlavou) – naše země nevzkvétá. Možná si myslíte, že tuto větu vymyslel někdo jiný, ale mýlíte se. Již jsem ji vymyslel při své návštěvě Německé spolkové republiky v roce 1985, kde jsem pronesl mimořádně přínosný projev, ale to už je jiná kapitola. (Skromný výraz)

Naše země nevzkvétá, protože je pod útokem ze všech stran od spojené fronty marxistů, šovinistů, ateistů, NGOistů a hlavně, to musím zdůraznit, eurohujerů (Zdůraznit, krátká pauza), kteří touží nás zotročit svým nedobrým plánem.

Protože už je mé druhé prezidentské období u konce, budu mluvit opravdu – opravdu! (Jemně stisknout pěst, nadzvednout papíry s projevem) – otevřeně. Ti všichni, kteří nás chtějí ovládnout, jsou ubožáci. Co jsou oni ve srovnání s námi? Všichni ti Němci, Francouzi, Belgičané – to není ani jeden národ, ale dokonce dva a vůbec celá jejich existence je jenom součást těch byrokratů. Považte! (Vystrčit bradu a nadzvednout káravě obočí) V Německu jedí samé ty ošklivé buřtíky a jejich důchodci nedůstojně chodí s hůlkami od lyží, místo aby důstojně lyžovali. Francouzi tráví dny stávkováním a opulentním obědváním, zatímco se opíjejí vínem, které není ani z poloviny tak dobré, jako to z pobřeží Azovského moře. Italové, Španělé, Řekové a vůbec všichni ti příslušníci skoro afrických „národů“ se jen opalují, popíjejí své laciné ouzo (Naznačit distingovaný nesouhlas) a tloustnou, místo aby poctivě pracovali jako každý z vás, spoluobčané. A ten Barroso, jaké on je přece národnosti? Portugalec. (Jen malinký úšklebek) Příslušník státu, který tyje z rozpočtů nás všech na bůhvíco! Jistě to bude nějaká ta hloupá environmentalistika.

Ti by nám chtěli diktovat. A přitom nám, národu s historií, jakou nemá žádný z těch dalších snad s výjimkou matičky Rusi. Národu, který trpěl mnoha neštěstími, a přesto nikdy nepoklesl na mysli. Národu Husů a Žižků, Benešů a Svobodů a hned několika důležitých Václavů. Ne, nemyslím Václava Havla, který nás svým levičáckým vedením chtěl zavést pod zem, přestože z letiště nesoucího neprozřetelně jeho jméno se teď vzlétá do oblak. Český národ má svou hrdost – své cukrovary a sklárny a montovny automobilových součástek, bez kterých by Němci dodnes jezdili na kole. Cyklistika je mimochodem ošklivý, upocený a eurounijní diktát, ale to už jistý můj spolupracovník nastínil.

Proto vám, drazí spoluobčané - ne, spoluobčanky neřeknu ani tentokrát, taková slovíčka jsou obludným jedem bruselským - oznamuji, že zakládám stranu Jednotné Česko, v jejímž čele se vrátím, pokud budete rozumní, do úřadu premiéra. Osvobodím Českou republiku z falešných evropských okovů a jako pan prezident Beneš ji vrátím tam, kam patří: na Východ. Střední Evropa je totiž výmysl německý. A my jsme na Lidice a Ležáky nezapomněli, pane Gaucku! (Tvrdý pohled).

Na závěr mohu také poznamenat, že jsem byl pozván na schůzku do Kremlu a lze očekávat jeho plnou podporu. Ropu z Ruska tedy budete moci odebírat za běloruské ceny, ale s českými platy, pokud si zvolíte správně. A nezapomeňte, Miloš Zeman je sice můj nepřítel, ale není to potetované individuum, jakýsi polojaponec nebo snad dokonce ospalý Němec, co tvrdí, že je Švýcar. A nejezdí, Bože nedej!, na snowboardu. (Naznačit pobouření).

Dovolte mi nakonec popřát vám při této slavnostní příležitosti zdraví, štěstí, elán a dobrý, pravicový (Zdůraznit) vkus do roku 2013. Bude to rok dobrý, nebojte se ho. A nebojte se mě. (Státnický úsměv otce národa) Nečekejte však, že ho dobrým udělá někdo jiný. Nikdo takový není. (Významně se podívat do kamery. Fanfáry začínají hrát.)

 Poznámka Ladislava J.: Už mám to tričko s vlajkou EU ve tvaru dámského přirození. Mohlo by vám padnout.

Poznámka Petra H.: Zmínit všudypřítomné nebezpečí. Zednářské spiknutí je blízko. Antikrist nesmí být zamlčen. Číslo Šelmy je 666!

Pro další poučné i zábavné informace se staňte fanoušky mé oficiální facebookové stránky a navštivte také autorský web o historických detektivkách Ordál a Despota.

Autor: František Kalenda | pondělí 31.12.2012 10:00 | karma článku: 14,11 | přečteno: 988x
  • Další články autora

František Kalenda

Smrtonosné cestování

Cestování nepřináší jen krásné fotky, odpočinek a radostné zážitky. Vzhledem k událostem na mé poslední výpravě jsem se rozhodl, že sestavím malou sbírku toho, co se může stát i vám. Nebo spíš nemusí. Na základě vlastních zkušeností.

17.3.2013 v 21:49 | Karma: 13,11 | Přečteno: 735x | Diskuse| Ostatní

František Kalenda

(A)historičtí vikingové

Několik hodin před uvedením druhé epizody jsem se rozhodl s vámi podělit o dojmy z pilotního dílu nového seriálu ze středověku VIKINGS.

10.3.2013 v 20:42 | Karma: 9,51 | Přečteno: 653x | Diskuse| Ostatní

František Kalenda

Když Turci šířili v Evropě mír

Recenze nejdražšího tureckého filmu v historii,Fetih 1453, z roku 2012. Jak se turečtí filmaři zhostili období dobytí Konstantinopole? A proč film odhaluje tureckou společnost a politiku jinak, než by si asi sám přál?

10.3.2013 v 11:00 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1324x | Diskuse| Ostatní

František Kalenda

Porto očima spisovatele: Fotoreport

Sérii článků o Portugalsku začínám vlastními fotoreporty z míst, které mě nejvíce inspirovaly. Další fotografie najdete na mé oficiální facebookové stránce. Brzy čekejte podrobnější články k jednotlivým místům.

3.3.2013 v 21:44 | Karma: 10,47 | Přečteno: 369x | Diskuse| Ostatní

František Kalenda

Mlčenlivé věže: Smrt po íránsku

Stejně jako zná málo lidí staré perské náboženství, zoroastrismus, málo z nich zná i specifický způsob pohřbů jejich fascinující starodávnou komunitou: na vrchol věží. Rozhodl jsem se ho tedy představit blíž.

24.1.2013 v 8:00 | Karma: 12,77 | Přečteno: 675x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
*1990. Začínající spisovatel a končící student historie na UK, překladatel, vášnivý turista.
Autor historické detektivky DESPOTA (knižně 2011, můžete zdarma stáhnout na www.despota.info), historického románu ORDÁL (vydal Vyšehrad, X/2012 - vice informací o knize najdete na stránkách www.ordal.cz) a pohádky na pokračování pro zlobivé děti KOCOUR, PES A SIROTEK (na stránkách autora) včetně rozhlasové verze v mp3).